Onko tämä sivu mielestäsi hyödyllinen

torstai 1. toukokuuta 2008

Norja on pyytänyt Ruotsia osallistumaan hävittäjä kilpailuun

Norjan puolustus ministeriö on ilmoittanut, että sen käytössä oleva F-16 hävittäjä laivasto on saavuttanut sen käyttö iän lopun viimeistään vuoteen 2015 mennessä ja olisi tarkoitus aloittaa etsimään korvaaja. Norja on jo ilmoittanut, mitä se toivoo lentokoneiltaan, minkä lisäksi se on jo lähettänyt kutsuja, kuin Intia, Sveitsi, Tanska, sekä Thaimaa. Tarjous kilpailun vastaukset piti olla valmiita huhtikuun 28. päivä mennessä.

Mainittavan arvoista on, että Norjan puolustusministeri on erityisesti lähettänyt Ruostin puolustus materiaali laitokselle toiveen, että se lähettää oman tarjouksensa.

Haastattelussa Hans Rosén, Gripen projektin myyntipäällikkö Norjassa on varsin itsevarma hänen yrityksensä kykeni tarjoamaan varsin houkuttelevan tarjouksen Norjalle. JAS-37 Gripen on tällä hetkellä käytössä Ruotsin, Tsekin ja Unkarin ilmavoimilla, minkä lisäksi Etelä-Afrikka saa omat hävittäjä toimituksensa tänä vuonna. Nähtävissä on, että Ruotsalaisen Gripen hävittäjän suosio on myös tehnyt vaikutuksen Norjalaisiin.

Tällä hetkellä Norjalla on käytössään yhteensä 57 kappaletta Yhdysvaltalaisen Lockheedin valmistamia F-16AM/BM ”Fighting falcon” –hävittäjiä. Tähän aiheeseen palataan, kunhan Norjan puolustusministeri julkaisee lisää tietoa tarjouskilpailun seuraavasta vaiheesta.

Lähde: F-16.net
Kuvassa:
Lockheed F-16C "Fighting falcon"

Ei kommentteja: