Onko tämä sivu mielestäsi hyödyllinen

torstai 1. toukokuuta 2008

BAE systemsille sopimus ajoneuvojen hätäpoistumis paketeista

BAE systems on ilmoittanut tehneensä sopimuksen Yhdysvaltojen armeijan kanssa, liittyen VEE (Vehicle Emergency Escape, ajoneuvon hätäpoistuminen) paketteihin. Nämä paketit on yksinomaan tarkoitettu HMMWV:hin.

Näiden VEE ikkunoiden tarkoituksena on tarjota sotilaille mahdollisuus poistaa ballistiset etuikkunat alle viidessä sekunnissa ja poistua sitä kautta, jos ovet eivät toimi tai se ei ole muusta syystä mahdollinen poistumistie.

Dennis Morris, BAE systemsin asejärjestelmien presidentti kommentoi tätä kauppaa; ”Ympäri pyörähdykset, sekä onnettomuudet ovat suuri vaara sotilaille taistelukentällä. VEE ikkuna paketti tarjoaa helpon ratkaisun, joka on todistetusti tarjonnut suurta turvaa sotilaille, jotka ovat toimineet vaarallisissa tilanteissa”.

Hintaa ei ole tarkkaan kerrottu, mutta sen uskotaan arvoltaan pyörivän n. 25.000.000 dollarin alueella. Yhteensä paketteja on tilattu 2.354 ajoneuvoa varten, sekä 2.000 kappaletta vara paneeleita. Viime vuoden elokuussa BAE sai VEE järjestelmistä tilauksen M1114 ”lisä-panssaroituun” HMMWV:hen. Tämän uuden sopimuksen toimitukset alkavat kesäkuussa ja päättyvät jossain välissä loppu vuonna.

Lähde: BAE systems
Kuvassa: VEE käytännön harjoituksessa

Ei kommentteja: